Täna toimus Tallinnas Nike Arenal koostöös Tallinna Haridusametiga pealinna hariduslike erivajadustega õpilaste koolide jalgpalliturniir. 

Turniiril osalesid Lasnamäe Põhikooli, Ristiku Põhikooli, Tallinna Heleni Kooli ja Tallinna Kadaka Põhikooli võistkonnad. Kokku käis väljakul 70 last.

Mängud toimusid kahes vanusegrupis. 1.–6. klasside arvestuses oli kolme võistkonna konkurentsis parim Lasnamäe Põhikooli võistkond ning 7.–9. klasside turniiri võitis Tallinna Heleni Kooli esindus. Mõlemad esikoha võitnud tiimid said mälestuseks Rimi koolijalka karika ja kõik osalejad said korraldajatelt väikesed kingitused. 

EJLi rahvajalgpalli osakonna juhataja Teet Allase sõnul oli lõplikust paremusjärjestusest olulisem osalejatele pakutud liikumisrõõm. „Oleme eelmisest aastast korraldanud erivajadustega õpilastele nii muru- kui saalijalgpalliturniire, sest meie eesmärk on pakkuda jalgpalli mängimise võimalust kõigile. Sel korral oli hästi näha, kui väga lapsed väljakule tulemist ootasid – ja seda mitte ainult võidukarika, vaid koostegemise rõõmu pärast,“ rääkis Allas.

Kõik tulemused SIIT

Pilt Katariina Peetson

Koolijalgpalli turniire toetavad Rimi, Corny ja Sportland.